Rehabilitáció és EMS

EMS technológia több évtizedes kutató- és fejlesztő munkán alapul. Sok eltérő elektromos impulzust alkalmaznak a gyógyászatban, a szépségiparban és sport rekreációban. Ezek az ingeráramnak vagy galvánáramnak nevezett eltérő hullámformák egy-egy célzott hatás kiváltására alkalmasak, és mellékhatások nélkül segítik az izmok és kötőszövetek regenerálódását, fejlődését.
Az izmok elektromos stimulációjának története 1791-ig, Luigi Galvani kísérleteiig tekint vissza. Azóta számtalan orvosi kutatói vizsgálat, és sporteredmény támasztotta alá hatékonyságát.
A technológia az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi Hivatalának Étkezési és Gyógyszer osztályán került bejegyzésre, mint elismert terápiás módszer.

Manapság egyre divatosabbak de mégis kevesen tudnak arról, hogy a fogyás és a szálkásodás mellett mi mindenben tud segíteni legyen szó amatőr vagy profi sportolóról, esetleg olyan személyről, aki mozgásszervi sérüléssel küzd.

Ems/Ema Rehabilitáciòs hatásai:

  • Izomregeneráció,az izomstimuláció hatására hő termelődik, ami felgyorsítja a vérkeringést az adott területen, így segíti a salakanyagok eltávolítását.
  • Segíthet a sportolóknak az izommerevség, a görcsösség és az általános perifériás fáradtság minimalizálásában.
  • Izomsérülések gyógyítására: a megnövekedett keringés elősegíti a tápanyagok szállítását a sérült részre, így meggyorsítja az izomrostok helyreállítását.
  • A gyenge izmok erősítésére (rehabilitáció vagy izomsorvadás esetében): az izomösszehúzódás ugyanúgy hat, mintha erősítést végeznénk az adott izomcsoportra.
  • Ideális alternatíva lehet akkor is, amikor a természetes mozgások végrehajtása nem lehetséges. Például olyan sérülés esetén, ahol a végtagot pihentetni kell. Ilyen esetben az elektromos izomstimuláció biztonságosan alkalmazható. Nem terheli meg az ízületet, a körülötte lévő izmokat mégis meg tudja edzetni, hogy azok ne veszítsenek a tömegükből.
  • Rehabilitáció felgyorsul, hiszen nem kell plusz időt szánni az izomtömeg visszaépítésére.
  • A teljesítmény növelésére: az elektromos izomstimuláció erősebb és tisztább összehúzódást tud eredményezni, mint amire az ember akaratlagosan képes. Különösen fontos megemlíteni, hogy a készülék segítségével célzottan tudjuk edzeni a gyors, vagy a lassú izomrostokat, hiszen azok különböző frekvencián aktiválódnak.
  • Szülés utàn megerősíti a gátizomzatot,méhizomzatot,idegeket regeneràlja és beindítja.
  • Szarkopénia ellen: izomtömeg csökkenés megelőzésére

Bejelentkezés: +36 20 928 0426

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close